Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 09:58

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pokušaj provale

U petak, 12. svibnja, u poslijepodnevnim satima, u Jakšiću, u Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u kuću u vlasništvu 77-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađeno streljivo

U subotu, 13. svibnja, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 61-godišnjak prilikom čega su pronašli dvije patrone i streljivo, a koje je nepovlasno posjedovao zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Kod maloljetnice (16) pronađena marihuana i tabletice ecstasy-a

U subotu, 13. svibnja, također na području grada Požege, policijski službenici su kod dvoje 16-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane i dvije tabletice ecstasy-a. Protiv njih slijedi optužni prijedlog.

U petak, 12. svibnja, u večernjim satima, na području Požege, policijski službenici su kod 25-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predali oružje i streljivo 

U petak, 12. svibnja, u Požegi, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima jednu pušku.

Istoga dana, na području Pakraca, građanin koji je želio ostati anoniman je predao policijskim službenicima preko tisuću komada streljiva. Eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Pijani biciklista (54) zapeo za betonski zid i pao na kolnik

U subotu, 13. svibnja oko 23.30 sati, u Požegi, u Ulici Janka Jurkovića, 54-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,45 promila upravljao biciklom, uslijed utjecaja alkohola izgubio je nadzor te pedalom zapeo za betonski zid te pao na kolnik i lakše se ozlijedio. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom vikenda dogodila su se dva bijega s mjesta prometne nesreće i to u Pleternici u Ulici Ivana Šveara i u Pakracu u Ulici Andrije Hebranga te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u mjestu Cerovac te u Požegi u Njemačkoj ulici.

Vozač (56) odbio alkotest, dok je vozaču (47) izmjereno 1,62 promila, obojica smješteni na trežnjenje

U subotu, 13. svibnja, oko 22.10 sati, u mjestu Završje, u Ulici Zvonka Brkića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka. 

Istoga dana, oko 22.15 sati, u Pleternici, u Ulici kralja Zvonimira, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,62 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija