Petak, 12 Svibanj 2017 14:50

Nakon sukoba novinara lokalnog portala odvezla hitna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

INCIDENT U UREDU POŽEŠKOG GRADONAČELNIKA VEDRANA NEFEROVIĆA -

POŽEGA – Novinari požeških medija bili su na redovno najavljenoj tiskovnoj konferenciji kod požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića povodom dana sestrinstva i proglašenja naj medicinske sestre, no nisu bili svjesni da je istovremeno u gradonačelnikovom uredu došlo do sukoba s jednim od novinara, verbalno a na kraju i fizički. Nakon što je došlo do incidenta došlo, gradonačelnik Neferović je posve hladno ušao u Gradsku vijećnicu i odradio protokol prijema i nagradio najsestru. Tek nakon izlaska iz Gradske kuće novinari su ispred zgrade zatekli IMG 3996ostale članove redakcije portala koji su im priopćili da je njihovog kolegu upravo odvezla Hitna medicinska pomoć jer ga je fizički napao gradonačelnik Neferović. Po njihovim riječima dobio je više udaraca i bio u jako lošem fizičkom stanju.

Uskoro je na poprište događaja stigla i policija koja je dalje pravila očevid, a iz PU požeško-slavonske dobili smo vrlo šturo priopćenje.

- Vezano za događaj od 12. svibnja 2017. godine koji se dogodio oko 11 sati u Požegi, u prostorijama Grada Požege obavještavamo Vas da policijski službenici provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti, a da se ozlijeđenom 25-godišnjaku pruža medicinska pomoć na Općoj županijskoj bolnici u Požegi. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenim činjenicama putem priopćenja za medije – stoji u priopćenju policije.

Nakon nemilog događaja gradonačelnik Neferović je održao tiskovnu konferenciju, na kojoj je izvijestio o samom događanju: - Neposredno prije prijema u gradskoj kući na lokalnom portalu objavljen je jedan članak. Ja sam javna osoba i svjestan sam da se grad i gradonačelnik kritički promatra i da su mediji ti koji ga prate. Meni je moja obitelj, moji roditelji, moja supruga, moja djeca ispred svake ili političke ambicije u životu. Ovo što u proteklih godinu i pol thumbnail IMG 20170512 WA0003dana 034 portal radi meni i mojim članovima obitelji sa lažima i neistinama, za što sve imam dokaze. Prije nekoliko mjeseci angažirao sam i odvjetnike koji će podići tužbu za sve on o što je napisano. Danas objavljeni članak je samo kulminacija onoga što se meni i mojoj obitelji dešavalo u proteklom periodu. Ne zanimaju me motivi, ali ističem da na 034 portal kao novinar radi još uvijek aktivni predsjednik Foruma mladeži, gosp. Mladen Mirković, da je jedan od novinara, Ivan Vlahović bio kandidat za člana Glavnog odbora SDP-a, a da je urednik i vlasnik tvrtki na kojima se vodi ili ne vodi ovaj portal, Ante Mandarić, bio kandidat za predsjedništvo SDP-a na nacionalnoj razini. Meni je jasno da su ti ljudi imali određene političke namjere u svom radu, no neću dozvoliti da se na moju obitelj nabacuje blatom, pišu neistine i laži, a posebno jutros kada sam pitao tko je autor tog teksta prepunog laži od jutros. On je odgovorio da je on. U tom trenutku sam ga izbacio iz zgrade. Svjestan sam da fizička sila nije rješenje, no godinu i pol dana sam trpio jedan medijski linč ovog portala – istakao je gradonačelnik Neferović, dodajući samo da je novinara Mirkovića uhvatio za jaknu i izbacio iz ureda. – Nisam ga udario u glavu, niti je on doživio neke teške traume, samo sam ga uhvatio za jaknu i izbacio kroz hodnik van. Vjerojatno sam mu rekao svašta, što bi svako od nas napravio.

Kako neslužbeno doznajemo iz OŽB novinar Mirković nije zadobio teže ozlijede, te će nakon nekoliko sati promatranja biti pušten kući.

Tekst/foto: Vladimir Protić