Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 09:20

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pijana vozačica (21) bez vozačke dozvole "Opelom" sletjela u putni kanal

U subotu, 22. travnja, oko 6.15 sati, na županijskoj cesti kod mjesta Trenkovo, 21-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,07 promila i za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela s kolnika u putni kanal. Protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Badljevina.

Ispred kafića u Lipiku 48-godišnjakinji ukrali bicikli

U subotu, 22. travnja, u večernjim satima, u Lipiku, u Vukovarskoj aveniji, ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio nezaključani bicikl marke „Storm“ u vlasništvu 48-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Ukrali bankomat karticu 71-godišnjakinji i podizali novce

U petak, 21. travnja, policijskim službenicima je prijavila 73-godišnjakinja s područja Kutjeva, da joj je nepoznati počinitelj (ili više njih) dana 13./14. travnja otuđio bankomat karticu s koje je podigao novčani iznos od nekoliko stotina kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dvojica muškaraca (17 i 43) osumnjičena za razbojništvo u Dubrovačkoj ulici

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 17 i 43 godine, s područja općine Staro Petrovo Selo, koje se sumnjiči da su 13. travnja 2017. godine, u prijepodnevnim satima, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, ušli u obiteljsku kuću i uz upotrebu tjelesne snage od djeteta otuđili novac. Oni su uz posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U petak, 21. travnja, u večernjim satima, na području grada Pleternice, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljna predaja oružja i streljiva

U subotu, 22. travnja, na području Pleternice, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima revolver, bombu te 333 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija