Četvrtak, 20 Travanj 2017 09:32

Rezultati akcije nadzora brzine kretanja vozila

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

EUROPSKA MREŽA PROMETNIH POLICIJA - TISPOL ODRŽAO -

POŽEGA – Temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL, Europske mreže prometne policije na području država Europske unije održavao se 24-satni pojačani nadzor brzine, shodno čemu takav je nadzor bio proveden na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske.

IMG 5475- U organizaciji TISPOL-a Europske mreže prometnih policija svih zemalja EU organizirana je 24-satna akcija koja se provodi u vremenu, 19. travnja od 6 sati u jutro do 20. travnja do 6 sati u jutro, a koja je usmjerena na pojačan nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama. U određivanju lokacija gdje ćemo pojačano nadzirati brzinu sudjelovali su i ove godine građani tako da imamo više lokacija na kojima će se vršiti nadzor, a koje će policijski službenici mijenjati svaka 2-3 sata – rekla je Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.

Na prometnicama koje pokriva Policijska uprava požeško-slavonska u prva tri mjeseca bilo je ukupno 114 prometnih nesreća u kojima je bilo 26 s ozlijeđenim osobama među kojima 8 teško. Smrtno stradalih u prva tri mjeseca nije bilo.

Rezultati akcije

Policijski službenici PU požeško-slavonske, a sukladno pojačanom nadzoru prometa usklađenom s akcijama Europske unije sa srijede na četvrtak, 19./20. travnja 2017. godine u vremenu od 6 do 6 provodili su pojačani nadzor brzine kretanja vozila u prometu. Tom prilikom je kontrolirano 114 vozila te utvrđeno 46 prekršaja koji su se odnosili na nepropisnu brzinu kretanja vozila u prometu.

Tekst: A. Protić Foto: V. Protić