Srijeda, 22 Ožujak 2017 10:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prodao drva, a dobio samo dio novca

U utorak, 21. ožujka, policijskim službenicima je prijavio 53-godišnjak s područja Jakšića da je tijekom prosinca 2016. godine sa 62-godišnjakom s područja Orahovice dogovorio prodaju drvne mase prilikom čega mu je isplaćen dio novca dok mu dio novčanog iznosa od nekoliko tisuća kuna do danas nije isplaćen te se 53-godišnjak smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Ovjeravanje neistinitog sadržaja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice prilikom čega je utvrđeno da je u siječnju ove godine nakon naleta osobnog automobila na divljač svojim potpisom neistinito ovjerio da je u trenutku događaja on upravljao osobnim automobilom, a ne 28-godišnjak nakon čega je koristio svoje podatke u daljnjem postupku kod osiguravajuće kuće. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

17-godišnjakinja bježala policiji

U utorak, 21. ožujka, oko 21.20 sati, u Brestovcu, u Požeškoj ulici, 17-godišnjakinja koja je prije stjecanja prava na upravljanje upravljala neosiguranim osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, nije se zaustavila na znak policijskih službenika te je nastavila vožnju. Vozilo je naknadno pronađeno u mjestu Jaguplije, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 17-godišnjakinja tijekom poslijepodneva na osobni automobil stavila nepripadajuće registarske oznake kako bi se vozilom koristila u prometu. Protiv nje slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 30-godišnjak

U utorak, 21. ožujka, oko 19.50 sati, u mjestu Donji Čaglić, u Ulici Marija Božića, 33-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, kretala se vozilom uz lijevi rub kolnika uslijed čega je prednjim dijelom vozila udarila u prednji dio bicikla kojim je iz suprotnog smjera bez svjetala i bez reflektirajućeg prsluka upravljao 30-godišnjak. Tom prilikom 30-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog dok protiv 33-godišnje vozačice slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće“.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija