Srijeda, 22 Ožujak 2017 08:43

Uskok mijenja optužnicu, a Vlado Zec više nije prvookrivljeni

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREOKRET U AFERI „VELIČKI KOMUNALAC“ -

OSIJEK – Na Županijskom sudu u Osijeku vodi se proces u poznatoj aferi „Velički komunalac“ u kojemu se sudi Vladi Zecu, Đurđici Zec, Josipu Periću i još petoro suoptuženika. No, Uskok je jučer na sudskoj raspravi izmijenio optužnicu, pa sada prema novom optužnom aktu Vlado Zec više nije prvooptuženi.

Vlado Zec po izmijenjenoj optužnici sada se optužuje za poticanje na zloupotrebu položaja i ovlasti, kao i Đurđica Zec, a prvooptuženi sada je Josip Perić, tadašnji načelnik općine Velika. Drugo optuženi je Vlado Zec, trećeoptužena je Đurđica Zec, a na optuženičkoj klupi nalaze se i tadašnji direktor Veličkog komunalca Vlado Franić, te Antun Has, Hrvoje Sontaki i Krunoslav Perić.

Proces „Velički komunalac“ vodi se zbog financijskih malverzacija u 2003. i 2004. godini s tvrtkama Kamen Ingrad i Velički komunalac, koje su obje danas u stečaju. Optužene se tereti da su oštetili Podravsku banku za 4 milijuna kuna i općinu Velika za 95.000 kuna. Na taj način je tvrtki Kamen Ingrad pribavljena nepripadna imovinska korist u iznosu od 2,3 mil. kuna.

Tekst: Glas Slavonije Foto: arhiva (Kronika požeško-slavonska)