Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 09:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od rujna 2016. do veljače 2017., u mjestu Cerovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u garažu prilikom čega je otuđio motornu pilu u vlasništvu 53-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

39-godišnjak ostao bez nekoliko tisuća kuna

U petak, 17. ožujka, policijskim službenicima je prijavio 39-godišnjak s područja Požege da mu je u razdoblju od srpnja 2016. do veljače 2017. godine, nepoznati počinitelj s tekućeg računa u više navrata podizao razne novčane iznose prilikom čega je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir

U subotu, 18. ožujka, oko 13.30 sati, u mjestu Brodski Drenovac, na ulici, 68-godišnjakinja je poradi ranijih nesuglasica vikala i galamila na 38-godišnjaka.

U nedjelju, 19. ožujka, oko 17.50 sati, u mjestu Daranovci, 22-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao i galamio. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Požari na otvorenom

U petak, 17. ožujka, oko 15 sati, u blizini mjesta Bešinci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je nekontrolirano spaljivao suhu travu uslijed čega je došlo do požara prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje te je nagorjelo oko 285 stabala šljiva u vlasništvu 58-godišnjaka.

Istoga dana, oko 16 sati, u mjestu Vetovo, u Majdanskoj ulici, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi u vlasništvu 45-godišnjakinje.

U subotu, 18. ožujka, dogodilo se šest požara na otvorenom i to u mjestima Potočani, Golo Brdo, Busnovi, Vukojevica, Kantrovci i Bilice, dok je u nedjelju 19. ožujka zabilježen jedan požar u mjestu Striježevica.

Ugrožavali javni promet vožnjama u alkoholiziranim stanjima

U petak, 17. ožujka, oko 18.40 sati, u mjestu Rajsavac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 23-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,12 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka.

U subotu, 18. ožujka, oko 22.35 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, zatečen je 57-godišnjak koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,12 promila.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija