Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 10:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provalili u kuću, ukrali novac i zlatni nakit

U razdoblju od 24. veljače do 10. ožujka, u mjestu Velika, u Strossmayerovoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz obiteljske kuće otuđio novac i zlatni nakit u vlasništvu 62-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

22-godišnjak osumnjičen za krađu drva

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Sirača kojeg se sumnjiči da je unazad nekoliko mjeseci u šumskom predjelu u blizini mjesta Donji Grahovljani otuđio nekoliko stabala bagrema i time oštetio Šumariju Pakrac. Slijedi posebno izvješće nadležnom odvjetništvu.

Narušavali javni red i mir i omalovažavali policijski službenike

U nedjelju, 12. ožujka, oko 1.40 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, ispred ugostiteljskog objekta, 16-godišnjak (1,76 promila) i 19-godišnjak (2,08 promila) su vikali i galamili, a prilikom postupanja omalovažavali policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će 19-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Izgorjelo pola hektara suhe trave i niskog raslinja

U nedjelju, 12. ožujka, oko 11.45 sati, u blizini mjesta Kantrovci, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je izgorjelo oko pola hektara suhe trave i niskog raslinja.

Vozio pod utjecajem alkohola pa smješten na trežnjenje

U nedjelju, 12. ožujka, oko 6.20 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu, 11. ožujka, oko 2.35 sati, u mjestu Radovanci, 19-godišnji vozač (1,09 promila) koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. U prometnoj nesreći 19-godišnji vozač i 23-godišnji putnik su lakše ozlijeđeni, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće i to u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića te u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija