Petak, 10 Ožujak 2017 13:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Vozila sa krivotvorenom vozačkom dozvolom

U četvrtak, 9. ožujka, oko 10 sati u Kaptolu u Vinogradskoj ulici policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 72-godišnju vozačicu osobnog automobila marke „Ford“, švicarskih registarskih oznaka, koja je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i koja je koristila krivotvorenu vozačku dozvolu zbog čega protiv nje slijedi kaznena i prekršajna prijava.

Šumska krađa

Unazad nekoliko mjeseci u šumskom predjelu u blizini mjesta Donji Grahovljani nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je nekoliko stabala bagrema i time oštetio Šumariju Pakrac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojega slijedi kaznena prijava.

Pronađen 49-godišnjak koji je skrivio prometnu nesreću i pobjegao

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je počinitelj prometne nesreće koja se dogodila 1. ožujka, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva 49-godišnjak koji je uslijed nepropisne vožnje unatrag osobnim automobilom marke „VW“, požeških registarskih oznaka, oštetio parkirani osobni automobil marke „Opel“, također požeških registarskih oznaka, i potom napustio mjesto prometne nesreće zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava. 

Vozio pod utjecajem alkohola pa smješten na triježnjenje

U petak, 10. ožujka, oko 2 sata u Požegi u Ulici hrvatskih branitelja policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 25-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,32 promila. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Dan ranije na području Policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila oko 9.10 sati u mjestu Završje, druga oko 9.40 sati u Pakracu u Ulici Matice hrvatske, a treća oko 13.40 sati u mjestu Omanovac.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija