Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 12:01

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provalili u skladište trgovine i ukrali cigarete

U subotu, 4. ožujka, tijekom noći, u Požegi, u Ulici kralja Krešimira, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u skladište trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je otuđio cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U noćnom izlasku 25-godišnjakinji ukraden mobitel

U subotu, 4. ožujka 2017. godine, policijskim službenicima je prijavila 25-godišnjakinja da joj je istoga dana, tijekom noći, u Požegi, u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „Sony“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir

U subotu, 4. ožujka, oko 22.10 sati, u Požegi, u Ulici Matice Hrvatske, u ugostiteljskom objektu, 42-godišnji muškarac je vikao i galamio, a potom i verbalno napao 29-godišnjeg konobara. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Spaljivao nisko raslinje i zapalio vikendicu

U subotu, 4. ožujka, oko 11.30 sati, u Pakracu, u Ulici 103. brigade, 40-godišnjak je spaljivao nisko raslinje te se prilikom jakog vjetra vatra proširila na devastiranu vikendicu u vlasništvu 88-godišnjaka. 

Tijekom vikenda dogodilo se i šest požara na otvorenom prostoru i to kod mjesta Vetovo, Podgorje, Oljasi, Pakrac te dva kod mjesta Poljanska. 

Sletio s ceste u putni kanal

U nedjelju, 5. ožujka, oko 14.15 sati, na državnoj cesti između mjesta Cerovac i Šumanovac, 33-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,75 promila upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal prilikom čega je prešao preko smjerokaznog stupića u vlasništvu „Hrvatskih cesta“ nakon čega se vozilo vratilo na prometni trak gdje se i zaustavilo. U prometnoj nesreći 33-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog. 

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalno štetom u mjestu Biškupci te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Novo Selo.

24-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola od 2,18 promila

U ponedjeljak 6. ožujka, oko 0.10 sati, u Požegi, u Ulici Šijačka cesta, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 24-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,18 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, zagrebačkih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.