Petak, 24 Veljača 2017 09:48

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

U četvrtak, 23. veljače 2017. godine oko 7.35 sati na šumskom putu u blizini mjesta Gornji Grahovljani dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između teretnog i osobnog automobila, a nešto kasnije oko 10.45 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića dogodila se druga prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila.

Pet požara na otvorenom

U četvrtak, 23. veljače 2017. godine, oko 15.30 sati u Pakracu u Ulici Tina Ujevića 61-godišnjak je na svojoj oranici spaljivao suho granje te se uslijed jakog vjetra vatra proširila i tom prilikom je opožareno oko dva hektara suhe trave i niskog raslinja. Budući da 61-godišnjak nije poduzeo potrebne mjere kako se vatra ne bi nekontrolirano proširila protiv njega slijedi prekršajna prijava.
Isti dan dogodila su se još četiri požara na otvorenom i to kod mjesta Ratkovica gdje je opožareno oko 50 hektara, potom kod mjesta Striježevica (2 hektara) te u blizini mjesta Vesela(1.5 hektar) i Podsreće (1 hektar).
Iz PU požeško-slavonske upozoravaju građane ukoliko spaljuju korov da poduzmu sve mjere i radnje kako se požar ne bi proširio.
Neke od zaštitnih mjera su :
- odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima,
- načiniti pojas širine 3 metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje,
- osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari,
- uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.,
- spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra,
- i na kraju jako bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.