Petak, 17 Veljača 2017 17:01

Nakon požara u obiteljskoj kući pronašli uzgajalište marihuane

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U četvrtak, 16. veljače 2017. godine, oko 6 sati u naselju na kutjevačkom području zapalila se obiteljska kuća u vlasništvu 69-godišnjaka uslijed pregrijavanja električnih vodova koji su nestručno spojeni na glavni vod prije  brojila.

 Isti dan tijekom poslijepodneva temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je opožarena građevina  i još jedna obiteljska kuća na kutjevačkom području koje je koristio 33-godišnjak i tom prilikom je u podrumu jedne od kuća pronađena prostorija s opremom za unutarnji uzgoj cannabis marihuane (lampe, tajmeri, ventilatori i dr.) te 53 stabljike cannabis marihuane visine od 50 do 90 centimetara i dvije puške. U obje kuće pronađena je i veća količina raznog streljiva.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjakom utvrđeno je da ga se sumnjiči za kazneno djelo iz čl. 190. Kaznenog zakona „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i iz čl. 331. „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, a u vezi krađe električne energije kriminalističko istraživanje se nastavlja, stoji u priopćenju PU Požeško-slavonske.