Utorak, 14 Veljača 2017 09:52

Priopćenje PU požeško-slavonske u vezi "bijelog kombija"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NEMA POTREBE ZA ŠIRENJEM PANIKE -

Zbog većeg broja upita i napisa medija o bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu obavještavamo građane da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije. 

- Napominjemo da smo 13. veljače ove godine zaprimili jednu dojavu navedenog sadržaja te da provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo niti osobe, ali i dalje preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca.

Ističemo kako se ovakve informacije o sumnjivom kombiju javljaju periodično, ali do sada nikad nisu bile utemeljene stoga nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

Isto tako savjetujemo, da u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje - stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Policija je zabilježila još dvije dragovoljne predaje oružja i streljiva na području Brestovca i Pleternice.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija