Ponedjeljak, 06 Veljača 2017 11:03

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa drva u Novoj Lipi i Ćosine Laze

U razdoblju od 15. prosinca 2016. godine do 3. veljače 2017. godine, iz šume u blizini mjesta Nova Lipa otuđena je nekoliko stabala vlasništvo 81-godišnjakinje. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovoga događaja.

U razdoblju od 16. siječnja do 3. veljače 2017. godine iz šume vl. „Šumarije Požega“, u blizini mjesta Ćosine Laze, nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao je i otuđio stabla hrasta i bukve. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Na istom šumskom predjelu u vlasništvu „Šumarije Požega“, u blizini mjesta Ćosine Laze u subotu, 4. veljače 2017. godine je zatečen 58-godišnjak koji je motornom pilom posjekao stabla bagrema, izrezao u dužne metre i natovario na prikolicu. Nakon toga narušavao je javni red i mir na način da je zajedno s 53-godišnjakinjom verbalno napao mještanina i djelatnicu Hrvatskih šuma. Protiv njega slijedi optužni prijedlog i kaznena prijava, a protiv 53-godišnjakinje optužni prijedlog.

Istoga dana u oko 10 sati blizini mjesta Ćosine Laze policijski službenici su u prometu zatekli osobni automobil, požeških registracijskih oznaka, kojemu je bila pridodana laka prikolica, požeških registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 48-godišnjak. Pregledom tovarnog prostora pronađen je oko jedan prostorni metar drva za koja 48-godišnjak nije posjedovao potrebnu dokumentaciju niti su drva bila označena šumarskim čekićem, a utvrđeno je da ih je kupio od 24-godišnjaka. Šumarskom inspektoru slijedi obavijest o počinjenom prekršaju.

Pronalazak i predaje oružja i streljiva

U petak i subotu, 3. i 4. veljače, policijski službenici su od građana preuzeli dvije ručne bombe, trotilski metak, tri detonatora, dva „topovska udara“ i 386 komada razne vrste streljiva.

Također, u subotu 4. veljače, u jutarnjim satima 84-godišnjakinja je u Požegi, u ulici Bana Josipa Jelačića, u putnom kanalu pronašla vrećicu u kojoj se nalazilo 104 komada raznih vrsta streljiva. Policijski službenici su streljivo preuzeli i pohranili u za to predviđeni prostor.

Ugrožavali javni promet vožnjama u alkoholiziranom stanju i bez vozačkih dozvola

U petak, 3. veljače, oko 22 sata, u mjestu Filipovac, u Lipičkoj ulici policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,86 promila upravljao osobnim automobilom marke „fiat“, bjelovarskih registarskih oznaka. Nadalje, utvrđeno je da kod sebe nema vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu dok mu je identitet utvrđen u prostorijama policije. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije. Za prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici mu je naplaćena novčana kazna, a za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

U subotu, 4. veljače, četiri su vozača zatečena kako upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. U 1.25 sati u Lipiku, u ulici Matije Gupca, zatečen je 47-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom „audi“, daruvarskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. U 3 sata u Pakracu, u ulici Andrije Hebranga, zatečen je 23-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom „VW“, daruvarskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,54 promila. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržani su u prostorijama policije i protiv njih slijede optužni prijedlozi.

Nadalje, u 14.25 sati u Kuli je prilikom kontrole prometa zatečen 55-godišnjak kako prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (1,72 promila) upravlja osobnim automobilom „VW“, požeških registracijskih oznaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u prostorijama policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 5. veljače, još tri vozača su zatečena kako pod utjecajem alkohola upravljaju vozilima. Naime, 40-ak minuta poslije ponoći u Požegi, u ulici Matice hrvatske, zatečen je 52-godišnjak kako pod utjecajem alkohola (1,72 promila) te za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravlja osobnim automobilom „opel“, požeških registracijskih oznaka. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u prostorijama policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana oko 9.35 sati u blizini mjesta Gradište pri kontroli prometa zatečen je 30-godišnjak kako pod utjecajem alkohola (1,72 promila) upravlja teretnim automobilom marke „VW“, požeških registracijskih oznaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u prostorijama policije i protiv njega slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.

Oko 17 sati u mjestu Bektež, policijski službenici su pri kontroli prometa zatekli 52-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,52 promila) upravljao osobnim automobilom „mercedes“, požeških registracijskih oznaka. Kako je prijetila opasnost od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u prostorijama policije. Slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.

Nepropisno se uključivao u promet i skrivio prometnu nesreću

U subotu, 4. veljače, oko 13.20 sati u Požegi, u ulici Jagodanjak, 79-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, prilikom nepropisnog uključivanja u promet sa zemljane površine udario u bočni dio osobnog automobila koji se kretao kolnikom ulice Jagodnjak, a kojim je upravljao 43-godišnji vozač. Protiv 79-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Autom udario 56-godišnju pješakinju i napustio mjesto događaja

U subotu, 4. veljače, između mjesta Završje i Nurkovac 56-godišnjakinja i 32-godišnjakinja su se kretale uz rub kolnika. Pri izlasku iz blagog zavoja udesno nepoznati vozač nepoznatim vozilom udario je 56-godišnjakinju te je nakon toga napustio mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio najbližu policijsku postaju ili sačekao dolazak policijskih službenika. U prometnoj nesreći 56-godišnja pješakinja je lakše ozlijeđena. Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem i vozilom.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija