Ponedjeljak, 02 Siječanj 2017 11:22

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljna predaja streljiva

U petak, 30. prosinca, na području Požega 47-godišnjak je dragovoljno predao policijskim službenicima dva topnička streljiva cal. 20 mm i jedno streljivo cal. 12,7 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je predmete i oni će biti uništeni.

Požar u stanu i na automobilu

U petak, 30. prosinca, u Požegi u Ulici Antuna Mihanovića došlo je do požara u stanu 70-godišnjaka prilikom dogorijevanja lampiona. 

Dan kasnije oko 16 sati, u Pakracu u Ulici Krndija zbog neispravnih električnih instalacija zapalio se parkirani osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu 23-godišnjaka. 

Ugrožavanje javnog prometa 

U subotu, 31. prosinca, oko 4.30 sati u Požegi u Ulici Antuna Kanižlića 34-godišnji vozač osobnog automobila nije postupio po naredbi policijskih službenika da se zaustavi, a upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,8 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Dva narušavanja javnog reda i mira 

U subotu, 31. prosinca, oko 13.50 sati u Pakracu, u Ulici J. J. Strossmayera na nogostupu zbog prijašnjih nesuglasica verbalno su se i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 49 i 54 godine. Protiv obojice slijede prekršajne prijave.

Isti dan oko 16.45 sati u mjestu Gradac na ulici 52-godišnjak (2,18 promila) je na sav glas vikao i galamio. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom 

U nedjelju, 1. siječnja, dogodile su se tri prometne nesreće između vozila. Prva se dogodila oko 4.15 sati u mjestu Omanovac, druga oko 5.30 sati u Pakracu u Ulici Gojka Šuška, a treća oko 8.55 sati u Požegi na Tekiji.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija