Petak, 16 Prosinac 2016 10:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krivotvorenje isprave

U četvrtak, 15. prosinca, oko 17.30 sati, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 31-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Daewoo“, a na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske pločice. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da ih je 31-godišnjak postavio unazad nekoliko mjeseci kako bi se vozilom koristio u prometu. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao oružje i streljivo

U četvrtak, 15. prosinca, na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima automatsku pušku, tri okvira, dva tromblonska nastavka te 47 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 31-godišnjakinja

U četvrtak, 15. prosinca, oko 17.45 sati, između mjesta Jagma i Korita, 42-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, zagrebačkih registarskih oznaka, prešao je vozilom u suprotni kolnički trak prilikom čega je udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljala 31-godišnjakinja. Uslijed udara osobni automobil marke „Opel“ je odbačen na zemljanu površinu, a 31-godišnja vozačica je lakše ozlijeđena. Protiv 42-godišnjaka slijedi prekršajni nalog. Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Kutjevu. 

Ugrožavao javni promet

U četvrtak, 15. prosinca, oko 13.35 sati, u Lipiku, u Ulici Marije Terezije, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,86 promila upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija