Nedjelja, 11 Prosinac 2016 11:39

U pretragama pronađeno razno oružje i streljivo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U petak u prostorijama PU požeško-slavonske održana je izvanredna konferencija za medije.

Naime, u srijedu, 7. prosinca 2016. godine, na području općine Brestovac, DSC 9309temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu i u suradnji sa PU osječko-baranjskom, pretražene su obiteljske kuće i druge stambene prostorije. U prvom slučaju, kod 54-godišnjaka je pronađen pištolj marke „SMITH&WESSON“, jedan ručno rađeni pištolj s pripadajućom optikom, dva noža za automatsku pušku i deset komada različitih optika te protiv njega slijedi kaznena prijava za „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.


U drugom slučaju, kod drugog 54-godišnjaka tijekom pretrage policijski službenici su pronašli malokalibarsku pušku marke „TOZ“, nešto streljiva i ručno rađeni top mužar zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Istoga dana, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, na lipičkom području pretražena je obiteljska kuća i druge prostorije koje koristi 49-godišnjak prilikom čega su policijski službenici pronašli jednu poluautomatsku pušku M-76, 12 spremnika za puške i pištolje, preko 660 komada streljiva razn

og kalibra te šest ručnih bombi M-75 zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava za „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, a kazne su sukladno Zakonu o oružju i do sto tisuća kuna ili može biti izrečena kazna zatvora do 60 dana.

DSC 9324

 

Tijekom prvih 11 mjeseci na području PU požeško-slavonske zabilježeno je 12 kaznenih djela i 27 prekršaja. I nadalje traje akcija “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje građani mogu predati oružje policiji bez sankcija. Dovoljan je poziv na broj 192 i policijski službenici će u civillu, u civilnom vozilu doći te uzeti takve predmete na siguran način.

Tekst: Vanja Protić, Foto: požega.eu