Petak, 25 Studeni 2016 19:55

Obilazio auto ispred sebe pa se zabio u traktor bez signalizacije

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PROMETNA KOD BRESTOVCA -

BRESTOVAC – Neosvijetljeni traktor najvjerojatniji je uzrok prometne nesreće koja se oko 18,05 sati dogodila na državnoj cesti 51 između Brestovca i Daranovaca.

Neslužbeno doznajemo da se u traktor s prikolicom zabio vozač automobila VW Passat, požeških registarskih oznaka. Passat se kretao iz pravca Nove Gradiške. Počeo je obilaziti automobil ispred sebe i nije uočio traktor koji mu je potpuno neosvijetljen dolazio u susret te se zabio u njega. Traktor je od siline udarca završio u putnom kanalu. Prednji lijevi kraj Passata u potpunosti je uništen, a aktivirali su se i zračni jastuci.

– Taj traktorist često vozi tako neosvijetljen traktor. Vozača Passata hitna pomoć je prevezla u požešku bolnicu, a vozača traktora zbog vidne alkoholiziranosti i neugodnog ponašanja su prevezli u policijsku postaju – kažu nam očevici. 

Nesreća se dogodila na istom mjestu gdje je u travnju poginuo 49-godišnji pješak.

Ta dionica državne ceste zatvorena je za sav promet, a na mjestu događaja je policija koja obavlja očevid.

Iz policije javljaju da su u nesreći ozlijeđene dvije osobe i prevezene u Opću županijsku bolnicu Požega.

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE:

U petak, 25. studenoga 2016. godine, oko 18 sati, između mjesta Brestovac i Zakorenje, 39-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja udario je u neosvijetljeni i neregistrirani traktor kojim je iz suprotnog smjera upravljao 68-godišnjak (0,92 promila). Nakon udara traktor je odbačen u putni kanal, a u prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici iz osobnog automobila starosti 31 i 33 godine, dok je 39-godišnji putnik teško tjelesno ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog kao i protiv 68-godišnjeg vozača traktora.

Tekst/foto: pozega.eu/Kronika pozesko-slavonska