Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 10:49

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ugrožavao javni promet i neovlašteno posjedovao marihuanu

U petak, 18. studenoga, oko 16.55 sati, u Požegi, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,43 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka i kod kojeg su pronašli manju količinu marihuane. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Narušavao javni red i mir

U subotu, 19. studenoga, u poslijepodnevnim satima, u Kutjevu, Trg graševine, u prostorijama kladionice, 64-godišnjak (1,01 promila) je vikao i galamio na zaposlenike starosti 33 i 38 godina. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavali javni promet

U petak, 18. studenoga, oko 19.35 sati, u Požegi, u Ulici Antuna Kanižlića, policijski službenici su zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,29 promila upravljao biciklom.

U nedjelju, 20. studenoga, oko 0.20 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja, zatečen je 37-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,96 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Zbog oduzimanja prednosti prolaska došlo do sudara

U nedjelju, 20. studenoga, oko 12 sati, u mjestu Marindvor, 55-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, skretao je ulijevo a da nije propustio osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog smjera i kojim je upravljao 56-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara prednjim lijevim dijelom „Mercedesa“ u prednji lijevi dio „Opela“. U prometnoj nesreći 56-godišnji vozač je lakše ozlijeđen a protiv 55-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija