Četvrtak, 17 Studeni 2016 15:06

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Traktorom sletio s ceste, jedna osoba teže ozlijeđena

U srijedu, 16. studenoga, oko 19 sati, na lokalnoj cesti, u blizini mjesta Gradac, 28-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,79 promila upravljao neregistriranim traktorom, dok se na traktorskom priključku nalazio 42-godišnjak (2,36 promila) nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, uslijed čega je sišao s kolnika na bankinu, a potom u putni kanal prilikom čega je došlo do prevrtanja traktora i pada 42-godišnjeg putnika pod kotač traktora. U prometnoj nesreći 42-godišnjak je teško, a 28-godišnji vozač lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Tri krađe na području Požege i Brestovca

U srijedu, 16. studenoga, policijskim službenicima je prijavila 20-godišnjakinja da joj je dana 12. studenoga, u noćnim satima, u Požegi, u Ulici svetog Florijana, u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „Alcatel“.

Istoga dana, policijskim službenicima je prijavila 62-godišnjakinja da joj je u srijedu, 16. studenoga, u prijepodnevnim satima, u Požegi, u Osječkoj ulici, iz ureda, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti.

Također u srijedu, 16. studenoga, u mjestu Brestovac, u Požeškoj ulici, u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz kuće otuđio novčanik u vlasništvu 66-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Teška krađa novca iz obiteljske kuće

U srijedu, 16. studenoga, policijskim službenicima je prijavila 58-godišnjakinja da su istoga dana, oko 13 sati, u mjestu Eminovci, u Vukovarskoj ulici, dvije nepoznate osobe iskoristile bolesno stanje njenog supruga te iz obiteljske kuće otuđile novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Računalna prijevara

U srijedu, 16. studenoga, policijskim službenicima je prijavila 42-godišnjakinja da je dana 15./16. studenoga izgubila novčanik s dokumentima i bankomat karticama te da je dana 16. studenoga, nepoznati počinitelj (ili više njih) u dva navrata s bankomata podigao novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao bombe i streljivo

U srijedu, 16. studenoga, na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima dvije ručne bombe M-75 i 60 komada raznog streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavao javni promet

U srijedu, 16. studenoga, oko 22.05 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 44-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,55 promila upravljao teretnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija