Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 10:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pokušaj provale u kuću u Požegi

U razdoblju od 5. do 12. studenoga, u Požegi, u Ulici svetog Leopolda Mandića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u kuću u vlasništvu 33-godišnjakinje i 34-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

57-godišnjaku ukraden mobitel iz nezaključanog automobila

U petak, 11. studenoga, policijskim službenicima je prijavio 57-godišnjak da mu je u razdoblju od 1. do 9. studenoga 2016. godine, u mjestu Nurkovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz nezaključanog osobnog automobila otuđio mobitel marke „iPhone“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U nedjelju, 13. studenoga, oko 1.15 sati, u Požegi, u Ulici Alojzija Stepinca, policijski službenici su kod 24-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao javni promet i omalovažavao policijske službenike

U petak, 11. studenoga, oko 13.10 sati, u mjestu Srednje Selo, 57-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, prilikom kontrole prometa nije se zaustavio policijskim službenicima nego se nastavio kretati vozilom te je naknadno zaustavljen u mjestu Vesela. Prilikom postupanja on je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, a budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Požar na obiteljskoj kući

U nedjelju, 13. studenoga, oko 20.15 sati, u Požegi, u Ulici Ivana Mesnera, u obiteljskoj kući u vlasništvu 66-godišnjaka, uslijed zagrijavanja peći došlo je do prijenosa topline sa peći na drvenu kištru koja se zapalila. Materijalna šteta se cijeni na nekoliko stotina kuna.

Ugrožavali javni promet

U subotu, 12. studenoga, oko 2 sata, u Požegi, u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 19-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,10 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka.

U nedjelju, 13. studenoga, oko 3.15 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, u prometu je zatečen 21-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,37 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka. Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometna nesreća s jednom teže ozlijeđenom osobom i tri lakše

U petak, 11. studenoga, oko 17.10 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Osječke, 64-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Suzuki“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja započela je skretanje ulijevo a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću iz suprotnog smjera prilikom čega je oduzela prednost 19-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Seat“, zagrebačkih registarskih oznaka koji je pokušao izbjeći sudar skretanjem ulijevo. Tom prilikom je došlo do udara prednjim desnim dijelom „Seata“ u desnu bočnu stranu „Suzukija“ uslijed čega je došlo do odbacivanja osobnog automobila marke „Seat“ koji je udario u prednji dio osobnog automobila marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 36-godišnjakinja. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 64-godišnja putnica iz osobnog automobila marke „Fiat“, dok su lakše ozlijeđeni 36-godišnja vozačica te 13-godišnja putnica iz „Suzukija“ i 15-godišnja putnica iz „Seata“.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i to u Požegi u ulicama Osječka, Zrinska, Matice Hrvatske i Eugena Kvaternika, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Kutjevu u Ulici Eugena Kvaternika.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija