Ponedjeljak, 26 Rujan 2016 09:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pronašao minu

U petak, 23. rujna, oko 17.30 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Donji Čaglić, 48-godišnjak je pronašao jednu tromblonsku minu M-60 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona će naknadno biti uništena.

Narušavanja javnog reda i mira

U petak, 23. rujna, oko 23.30 sati, u Požegi, u Ulici svetog Roka, u ugostiteljskom objektu, 32-godišnjak (2,05 promila) i 33-godišnjak (1,47 promila) su verbalno i tjelesno napali 60-godišnjaka i lakše ga ozlijedili. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog kao i protiv 23-godišnje djelatnice lokala koja je posluživala alkoholna pića već pijanim osobama.

U subotu, 24. rujna, oko 18 sati, u mjestu Deževci, verbalno su se i tjelesno sukobila dva muškarca starosti 22 i 40 godina zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 18.30 sati, u mjestu Vlatkovac, 30-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,28 promila vikao i galamio na ulici. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 25. rujna, oko 17.35 sati, u mjestu Eminovci, u Vukovarskoj ulici, na igralištu, 60-godišnjak je tjelesno napao 22-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavali javni promet

U subotu, 24. rujna, oko 3.40 sati, u Požegi, u Cvjetnoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 24-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,79 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, zagrebačkih registarskih oznaka.

U nedjelju, 25. rujna, oko 20.45 sati, u mjestu Vetovo, u Zagrebačkoj ulici, u prometu je zatečen 54-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,62 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Pijana 23-godišnjakinja udarila autom u betonski rubnik

U nedjelju, 25. rujna, oko 5.30 sati, u Požegi, Trgu Svetog Trojstva, 23-godišnjakinja koja je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,90 promila upravljala osobnim automobilom marke „Mercedes“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, uslijed vožnje je udarila vozilom u betonski rubnik u vlasništvu Grada Požege. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja ona je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Tijekom vikenda su se dogodile i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Njemačka i Kralja Petra Svačića.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija