Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2016 09:30

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca kojeg se sumnjiči da je 20. kolovoza 2016. godine, u šumskom predjelu u blizini mjesta Kamenska posjekao nekoliko stabala graba u vlasništvu „Hrvatskih šuma“ zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir

U petak, 27. kolovoza, oko 9.20 sati, u mjestu Venje, na ulici, 50-godišnjakinja je verbalno napala 57-godišnju susjedu zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 28. kolovoza, oko 2 sata, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, 18-godišnjak (1,84 promila) i 27-godišnjak (1,20 promila) su vikali i galamili dok je 27-godišnjak u jednom trenutku na ulici razbio staklenu bocu čime je remetio noćni mir. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 10.45 sati, u mjestu Trenkovo, Trg Ante Starčevića, 56-godišnjak je na ulici vikao i galamio te razbio nekoliko staklenih boca zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Teška prometna nesreća u Trenkovu

U subotu, 27. kolovoza, oko 7.30 sati, u mjestu Trenkovo, u Mirogojskoj ulici, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,78 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika u potok. U prometnoj nesreći 23-godišnji vozač je teško ozlijeđen, dvoje putnika starosti 23-godine lakše, dok je 21-godišnji putnik od teških ozljeda preminuo 28. kolovoza u OŽB Požega. Protiv 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Tijekom vikenda dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulici Pavla Radića, te u mjestima Poloje i Paka.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija