Nedjelja, 28 Kolovoz 2016 08:50

"Passatom" se zabio u rasvjetni stup, poginule dvije 15-godišnje djevojke

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

TEŠKA PROMETNA NESREĆA -

PLETERNICA / RESNIK - U teškoj prometnoj nesreći u noći sa subote na nedjelju oko 4,40 sati u Resniku kod Pleternice život su izgubile dvije 15-godišnje djevojke.

IMG 3487Kako smo doznali od Ivane Radić glasnogovornice iz PU požeško-slavonske one su zajedno s mladićem koji je upravljao „WV Passatom“ i još jednom djevojkom koja se nalazila s njima u vozilu vraćali iz noćnog izlaska iz Pleternice. U jednom trenutku 22-godišnji vozač na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad automobilom, prešao u suprotni prometni trak, izletio s ceste i zabio se u stup javne rasvjete.

Na mjestu su poginule dvije 15-godišnjakinje koje su inače iz Milanluga i Čaglina, dok su vozač i treća djevojka (20) prevezeni u požešku bolnicu. Automobil je smrskan do neprepoznatljivosti. Policija je ogradila prometnicu. Cesta je zatvorena za promet dok traje očevid.

IMG 3492Prema riječima dežurnog kirurga – traumatologa prim.dr. Drage Gašpara vozač koji je sudjelovao u prometnoj nesreći zadržan je na liječenju dok je suputnica koja je bila u vozilu nakon liječničkog pregleda puštena na kućnu njegu.

Mještani Čaglina i okolice su u šoku i nevjerici od koji su nam neki rekli da su u vozilu bile dvije FB IMG 1472392162666sestre, njihova prijateljica i dečko od jedne djevojke koji je upravljao vozilom. Jedna je sestra poginula, a druga je prošla s lakšim ozljedama.

DODANO U 14,00 SATI

Priopćenje Policijske uprave Požeško-slavonske

U nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine, oko 4.35 sati u mjestu Resnik 22-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Passat“, požeških registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Vozilo je udarilo u zemljanu površinu, prometni znak i betonski stup javne rasvjete prilikom čega su dvije 15-godišnje putnice smrtno stradale. Lakše je FB IMG 1472392171403ozlijeđena i 20-godišnja putnica iz vozila kao i 22-godišnji vozač protiv kojega slijedi kaznena prijava zbog  „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Tijekom obavljanja očevida za promet je bila zatvorena državan cesta D-38 u mjestu Resnik od 5 do 11 sati, a promet se odvijao alternativnim pravcima. 

Tekst: A. Protić Foto: pozega.eu