Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 08:23

Dan tehničke ispravnosti vozila 2015.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, na području cijele Republike Hrvatske provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2015“. Akcija ima isključivo edukativni i preventivno-sigurnosni karakter, a provodit će se od 23. studenoga (ponedjeljak) do 28. studenoga (subota) ove godine.

Osim čovjeka, najvažnije karike u lancu sigurnosti prometa na cestama, tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. Ova akcija prvenstveno je usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled u Republici Hrvatskoj u cilju sigurnog sudjelovanja u prometu odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Iz PU Požeško-slavonske napominju da su policijski službenici u razdoblju od 1. siječnja do 15. studenoga ove godine na području naše Policijske uprave utvrdili 399 prekršaja vezanih uz tehničku neispravnost vozila od čega 59 „težih“ poput neispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje, neispravnosti guma i sl. stoga pozivamo vozače da provjere ispravnost svojih vozila.