Ponedjeljak, 02 Studeni 2015 14:27

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teške krađe provaljivanjem

U razdoblju od 25. do 31. listopada, u Požegi, u Ulici svetog Florijana, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u zgradu u dvorištu u vlasništvu 45-godišnjakinje, a potom u poslovni prostor u vlasništvu 53-godišnjakinje iz kojeg ništa nije otuđio.

U petak, 30. listopada, u jutarnjim satima, u Požegi, u Sokolovoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 76-godišnjakinje iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Dovršena kriminalistička istraživanja

U nedjelju, 1. studenoga, oko 1.15 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu 32-godišnjaka prilikom čega je otuđena tehnička roba.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana sa područja grada Požege starosti 17 i 18 godina prilikom čega su utvrdili da su počinili tešku krađu i protiv njih slijedi kaznena prijava.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja grada Kutjeva, starosti 17 i 20 godina koje se sumnjiči da su u razdoblju od 26. do 28. listopada 2015. godine, na poljoprivrednoj površini između mjesta Čaglin i Latinovac, otuđili veću količinu povrća u vlasništvu 58-godišnjaka. Slijedi posebno izvješće.

Policijski službenici ih upozorili na prekršaj, a oni ih napali

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja grada Pakraca starosti 18 i 22 godine koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo prisila prema službenoj osobi. Naime, oni su u nedjelju, 1. studenoga, oko 1.30 sati, u Pakracu, u Ulici Hrvatskih velikana, ispred ugostiteljskog objekta, narušavali javni red i mir. U trenutku kada su ih policijski službenici upozorili na ponašanje, oni su i dalje nastavili s protupravnim ponašanjem, vikom i galamom te u jednom trenutku tjelesno napali policijske službenike. Protiv 18-godišnjaka i 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao drogu

U subotu, 31. listopada, oko 0.10 sati, u Požegi, u Slavonskoj ulici, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Subotnji izlasci završili tučnjavama, pa u policijskim postajama

U subotu, 31. listopada, oko 4.10 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, tjelesno su se sukobili 19-godišnjak (1,56 promila) i 20-godišnjak (1,57 promila) zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 10 sati, u mjestu Sapna, poradi ranijih nesuglasica verbalno su se i tjelesno sukobili 54-godišnjak i 60-godišnjak (0,96 promila). Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Također u subotu, oko 18.40 sati, u Trenkovu, u Trenkovoj ulici, verbalno su se i tjelesno sukobila trojica muškaraca starosti 21, 30 i 39 godina i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Prometna nesreća sa dvije lakše ozlijeđene osobe

U nedjelju, 1. studenoga, oko 1.05 sati, u Prekopakri, Ulica Stjepana Širca, 30-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,71 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, sletio je s kolnika te udario u drvo u vlasništvu 77-godišnjakinje a potom prednjim dijelom vozila u propisno parkirani osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu 34-godišnjaka. Od siline udarca osobni automobil marke „Opel“ je odbačen na kolni ulaz prilikom čega je udario u željeznu ogradu u vlasništvu 50-godišnjaka. U prometnoj nesreći 30-godišnji vozač i 29-godišnji putnik iz osobnog automobila marke „Volkswagen“ su lakše ozlijeđeni, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

"Peugeotom" udario u betonski zid i metalnu ogradu

U nedjelju, 1. studenoga, oko 5.20 sati, u Požegi, u Ulici Antuna Gustava Matoša, 33-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,09 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te udario u betonski zid u vlasništvu 36-godišnjaka, a potom i u metalnu ogradu u vlasništvu 39-godišnjaka. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Vetovu u Požeškoj ulici, te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici, u Ulici Ive Andrića.

Sjeo za volan u alkoholiziranom stanju

U petak, 30. listopada, oko 17.20 sati, u mjestu Kusonje, Trg Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 42-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,53 promila upravljao osobni automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Vozio pijan i prekoračio brzinu

U subotu, 31. listopada, oko 2.35 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je prekoračenom brzinom (94 km/h) upravljao 27-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,55 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija