Ponedjeljak, 26 Listopad 2015 10:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provalili u drvenu baraku Moto kluba iz Požege

U razdoblju od 22. do 24. listopada, u Požegi, u Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u drvenu baraku u vlasništvu moto kluba iz Požege prilikom čega je otuđio tehnički uređaj. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojega slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir i omalovažavao policijske službenike

U subotu, 24. listopada, oko 2.20 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, 20-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao i galamio, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pijani mladić (18) sletio s "Audijem" i prevrnuo ga na krov

U subotu, 25. listopada, oko 3 sata, u Požegi, u Osječkoj ulici, 18-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika nakon čega se vozilo prevrnulo. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 18-godišnji vozač te dva putnika iz vozila starosti 18 i 19 godina. Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog. Tijekom proteklog vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Prekopakri.

Ugrožavali javni promet

U subotu, 24. listopada, oko 12.50 sati, u Pleternici, Trg Zrinskog i Frankopana, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 36-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,63 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim osobnim automobilom marke „Volkswagen“.

U subotu, 25. listopada, oko 3.35 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su zatekli 21-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,57 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Uhvačen 59-godišnji lopov koji je ukrao el. alat iz dvorišne prostorije

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom sa područja grada Velike Gorice kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 1. rujna do 9. listopada, u mjestu Gaj, u Ulici Đure Dolušića, iz dvorišne prostorije otuđio električni alat u vlasništvu 57-godišnjaka. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija