Ponedjeljak, 27 Srpanj 2015 14:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Mladić (21) "Škodom" sletio s ceste i zabio se u drvo

U nedjelju, 26. srpnja, oko 5.50 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, 21-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,77 promila upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor vozilom, sletio s kolnika, udario u metalni nosač prometnog znaka u vlasništvu „Hrvatskih cesta“ a potom u drvo. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 21-godišnji vozač i 22-godišnji putnik iz vozila. Protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Dvije provale

 U razdoblju od 1. do 26. srpnja, u blizini mjesta Kaptol, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 53-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete.

 U razdoblju od 25. do 26. srpnja, u Lipiku, u Jadranskoj ulici, provaljeno je u obiteljsku kuću u vlasništvu 45-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

 Narušavanja javnog reda i mira

 U subotu, 25. srpnja, oko 11 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja, u dvorištu obiteljske kuće, verbalno su se sukobila dva muškarca starosti 38 i 69 godina zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

 U subotu, 26. srpnja, oko 3.30 sati, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu, 29-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,15 promila razbijao čaše. Protiv njega slijedi optužni prijedlog, dok protiv 22-godišnjeg djelatnika slijedi prekršajni nalog jer je posluživao alkohol već pijanoj osobi.

 Tijekom vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u mjestu Sulkovci i u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Osječkoj ulici i u Poljani u Ulici Braće Salača.

 Oštećenje prometnih znakova

 U razdoblju 24./25. srpnja, tijekom noći, u Požegi, u ulicama Cvijetna, Priorljavska te Milke Trnine, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio više prometnih znakova u vlasništvu Grada Požege. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

 Neovlašteno posjedovao drogu

 U petak, 24. srpnja, oko 22.10 sati, u mjestu Omanovac, policijski službenici su kod 20-godišnjaka pronašli manju količinu droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Požar na otvorenom

 U subotu, 25. srpnja, oko 17 sati, u blizini mjesta Bučje, na neobrađenom poljoprivrednom zemljištu, na neutvrđeni način došlo je do požara prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

 Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

 U subotu, 25. srpnja, oko 21.15 sati, u mjestu Veliki Banovac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnim automobilu marke „Citroen“, daruvarskih registarskih oznaka, zatekli 46-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,09 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: PU požeško-slavonska