Srijeda, 15 Srpanj 2015 12:01

19 Biciklista bez odgovarajuće opreme

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Jučer na području Policijske uprave požeško-slavonske policijski službenici proveli su preventivno-represivnu akcija u prometu usmjerenu na pojačani nadzor vozača bicikala, mopeda i motocikala.

 - Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 56 prometnih prekršaja od kojih se 45 odnosi upravo na prekršaje koje su počinili vozači bicikala, mopeda i motocikala. Između ostalog utvrđeno je da se 12 vozača bicikala kretalo pješačkom stazom, sedam se osoba kretalo noću te nisu bili označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, a četiri vozača mopeda nisu koristili zaštitnu kacigu. Isto tako kod 10 bicikala i jednog mopeda utvrđeno je da su tehnički neispravni, jedan moped je upućen na izvanredni tehnički pregled (otklonio blokadu motora na brzinu), a jedan moped nije bio registriran. Budući da je akcija i preventivnog karaktera počiniteljima je u većini slučajeva izrečena mjera pisanog upozorenja - stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Tijekom provođenja akcije dva motocikla testirana su na buku pomoću analizatora buke kojom prilikom nisu utvrđena odstupanja od dopuštenih vrijednosti, dok je vozačima bicikala podijeljeno 15 reflektirajući prsluka.

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Dragovoljno predao automatsku pušku

U utorak, 14. srpnja, policijskim službenicima na području Pleternice, osoba koja je željela ostati anonimna, predala je automatsku pušku i veću količinu streljiva raznog kalibra.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

U utorak, 14. srpnja, oko 15.10 sati u mjestu Jakšić u Stjepana Radića ulici 7-godišnje dijete započelo je prelaziti kolnik, a da se nije uvjerilo da to može učiniti na siguran način i tom prilikom je naletjelo na zadnji desni bočni dio osobnog automobila marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, kojim se kretao 45-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći 7-godišnje dijete lakše je tjelesno ozlijeđeno.

Isti dan dogodile su se još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to oko 9.40 sati u Pakracu u Pilanski put ulici te oko 19.35 sati u Požegi u Vilme Nožinić ulici.

Ugrožavanje javnog prometa

U utorak, 14. srpnja, oko 19.40 sati u mjestu Dobrovac u Stjepana Radića ulici policijski službenici su u prometu zatekli 29-godišnjaka kako upravljanje upravlja osobnim automobilom marke „Citroen“ pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,42 promila. 29-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tekst: Vanja Protić Foto: PU Požeško-slavonska