Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 12:20

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Pijanog vozača isključili iz prometa, no on kasnije nastavio vožnju dalje

 U subotu, 4. srpnja, oko 20 minuta nakon ponoći u Pakracu, u ulici Augusta Cesarca policijski službenici su u prometu zatekli 36-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,84 promila. Iako je isključen iz prometa on je nastavio upravljati vozilom te su ga policijski službenici ponovno zaustavili u Pakracu u Ulici Radničko naselje kojom prilikom ih je on omalovažavao i vrijeđao raznim pogrdnim i uvredljivim riječima. 36-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tijekom vikenda tri prometne nesreće

 Tijekom vikenda zabilježene su tri prometne nesreće sa materijalnom štetom. Prva se dogodila u petak 3. srpnja oko 11.25 sati u Pleternici, u Mlinskoj ulici između traktora s poluprikolicom i teretnog vozila, zatim u subotu oko 16.15 sati između osobnog automobila i teretnog vozila, te u nedjelju oko 19.30 sati u mjestu Vesela između dva osobna automobila.

 Tri požara otvorenog prostora

 U petak, 3. srpnja, oko 13.30 sati u mjestu Milanovac 42-godišnjak je započeo spaljivanje suhe trave, a da nije poduzeo mjere i radnje kako ne bi došlo do nekontroliranog širenja vatre. Budući da je došlo do požara protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 5. srpnja, dogodila su se dva požara na otvorenom. Prvi se dogodio oko 5 sati u blizini mjesta Donji Emovci na divljem deponiju otpada, a drugi oko 8.40 sati u blizini mjesta Antunovac gdje je na poljoprivrednoj površini gorjela rolo-bala sijena.

Tijekom Thompsonovog koncerta pijani muškarac pokušao se popeti na pozornicu

 U subotu, 4. srpnja, oko 23 sata u Lipiku, u Ulici Hrvatske mladeži na prostoru bazena 31-godišnjak (1,27 promila) je tijekom održavanja koncerta pokušao prijeći preko zaštitne ograde na pozornicu, u čemu su ga spriječili redari koje je on potom tjelesno napao. Budući daje prijetila opasnost da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira 31-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Pronađena ručna bomba

 U nedjelju, 5. srpnja, oko 5.30 sati u šumskom predjelu u blizini mjesta Vranić pronađena je ručna bomba M-75 koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i koja će biti naknadno uništena.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija