Četvrtak, 08 Siječanj 2015 10:26

Godina počela sa teškim prometnim nesrećama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLICIJSKI NADZOR VOZAČA 10./11. SIJEČNJA

POŽEGA - Protekle 2014. godine zabilježeno je povoljno stanje sigurnosti sudionika u prometu na području policijske uprave požeško-slavonske, no međutim početkom ove 2015. godine već u prve tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama zabilježen je veći broj stradalih osoba, a u tim nesrećama kao dodatna okolnost pojavio se i utjecaj alkohola u krvi.

- Zbog protekle tri prometne nesreće sa većim brojem stradalih osoba u noći sa subote na nedjelju 10./11. siječnja 2015. godine, provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača u prometu pod utjecajem alkohola i opojnih droga kao i na ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama (nepropisna brzina, upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere, zabrana upravljanja, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i dr.) - stoji u priopćenju koje potpisuje Nikolina Janković službenica za odnose s javnošću.

Pojačana kontrola vozača pod utjecajem alkohola i droga provodit će se na važnijim cestovnim pravcima županije. Stoga subotnji izlazak u grad prilagodite sa što manje alkohola i pridržavajte se prometnih pravila koje propisuju zakoni o sigurnosti prometa na cestama.