Ponedjeljak, 05 Siječanj 2015 13:30

Zbog zaleđenog kolnika prešao na lijevu strane te udario u vozilo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

U petak, 2. siječnja 2015. godine, oko 22.05 sati, između mjesta Velika i Kaptol, 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, virovitičkih registarskih oznaka je uslijed zaleđenog kolnika prešao na lijevi kolnički trak prilikom čega je udario u osobni automobil marke „Peugeot“, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je bez propisane zimske opreme upravljao 43-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,62 promila. Nakon udara oba vozila su sletjela u putni kanal, a u prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni devetomjesečno dijete, trogodišnjakinja, 16-godišnjakinja, 34-godišnjakinja i 39-godišnjak koji su se nalazili kao putnici u osobnom automobilu marke „BMW“, a također je lakše ozlijeđen i vozač osobnog automobila marke „Peugeot“ protiv kojeg slijedi obavezni prekršajni nalog. Također slijedi i obavezni prekršajni nalog odgovornoj osobi za održavanje prometnice poradi neodržavanja kolnika.

Tijekom proteklog vikenda zabilježena su i tri bijega s mjesta prometne nesreće i to u Lipiku u Slavonskoj ulici te u Požegi u Ulici Antuna Kanižlića i na Trgu Svetog Trojstva.

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 27. prosinca 2014. do 3. siječnja 2015. godine, u mjestu Doljanovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u ograđeni prostor vikendice u vlasništvu 59-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

U petak, 2. siječnja 2015. godine, oko 17.50 sati, u mjestu Prekopakra, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Volkswagen“, novogradiških registarskih oznaka zatekli 27-godišnjaka koji je upravljao vozilom prije stejcanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,23 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Narušavali javni red i mir

U subotu, 3. siječnja 2015. godine, oko 21.20 sati, u mjestu Vukojevica, na ulici, verbalno su se i tjelesno sukobila dva muškarca starosti 20 (1,94 g/kg) i 29 (1,72 g/kg) godina. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.