Ponedjeljak, 29 Prosinac 2014 11:33

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Muškarac (79) pištoljem ustrijelio 39-godišnjaka i lakše ga ozlijedio

 U srijedu, 24. prosinca, oko 15.30 sati na području općine Pleternica u obiteljskoj kući 79-godišnjak je uslijed nestručnog rukovanja pištoljem ustrijelio 39-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Protiv 79-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života općeopasnom radnjom ili sredstvom, a protiv 39-godišnjaka zbog nepovlasnog posjedovanja pištolja.

Vožnje automobila i bicikala u alkoholiziranim stanjima

U srijedu, 24. prosinca, oko 15.50 sati u Gradcu u Stjepana Radića ulici, 56-godišnjak je upravljao biciklom, a utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,65 promila.

Dan kasnije, u četvrtak oko 16.49 sati u Požegi u Osječkoj ulici 36-godišnji vozač „VW Passata“, požeških registarskih oznaka, upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od čak 2,09 promila.

Prošao kroz crveno i skrivio prometnu nesreću, šest osoba lakše ozlijeđeno

U četvrtak, 25. prosinca, oko 12.50 sati u Lipiku na raskrižju ulica Ante Starčevića i Tina Ujevića 23- godišnji vozač „VW Passata“, daruvarskih registarskih oznaka, nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu zbog čega je udario u osobni automobil marke „Seat Cordoba“, također daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak. Oba vozača kao i po dvoje putnika iz svakog vozila lakše je ozlijeđeno, a protiv 23-godišnjeg počinitelja slijedi prekršajna prijava.

Dva narušavanja javnog reda i mira

U četvrtak, 25. prosinca, oko 3.50 sati u Požegi u Mesničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu 32-godišnjak (1,28 promila) je bez ikakvog povoda bacio staklenu bocu u smjeru 26-godišnjaka koja ga je pogodila i lakše ozlijedila. Protiv 32-godišnjaka slijedi prekršajna prijava.

Isti dan nešto kasnije oko 4 sata također u Požegi u Mesničkoj ulici 18-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola je bez ikakvog povoda vikao i galamio te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tučnjava na požeškom trgu, i vrijeđanje policijskih službenika

U subotu, 27. prosinca dogodila su se dva narušavanja javnog reda i mira u Požegi. Oko 10.20 sati na Trgu Svetog Trojstva 49-godišnjak je na parkiralištu verbalno i tjelesno napao 34-godišnjaka, a oko 11.40 sati u Matice Hrvatske ulice 23-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijsku službenicu. Protiv oba prekršitelja slijede prekršajne prijave.

Požar na građevini

U subotu, 27. prosinca, oko 11 sati na području Nove Ljeskovice zapalila se stambena prostorija 68-godišnjaka. Uslijed zagrijavanja i prenošenja topline s dimovodne cijevi peći na kruta goriva na drvenu kutiju ona se zapalila nakon čega se požar proširio na strop. 

Upozoravamo građane da pregledaju i očiste dimnjake, ali ne sami nego da to učine ovlašteni dimnjačari, te da u blizini dimnjaka na tavanskom prostoru ne drže zapaljive tvari kao što su kartonske kutije, drveni predmeti i sl. kao ni u blizini peći koje isijavaju toplinu te da takve peći obavezno povremeno nadziru.

Također ih upozoravamo da prilikom loženja peći na kruta goriva ne smiju koristiti zapaljive tekućine za lakše paljenje niti improvizirani dimovod, a da ostatke od gorenja, kao što je pepeo i žar, ne smiju odlagati u posude izrađene od zapaljivih materijala, te ako ih odlažu na otvorenom prostoru da moraju dobro provjeriti što se u blizini nalazi kako ne bi došlo do požara.

 Kod mladića (21) pronašli manju količinu marihuane

 U nedjelju, 28. prosinca, oko 50 minuta nakon ponoći u Požegi u Alojzija Stepinca ulici policijski službenici su kod 21-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.

 Bijeg s mjesta prometne nesreće

 Tijekom noći sa subote na nedjelju, 27./28. prosinca 2014. godine od 22.30 do 30 minuta nakon ponoći u Požegi u Vukovarskoj ulici nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je osobni automobil marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, koji je prethodno na obilježenom parkiralištu parkirala 18-godišnjakinja. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.