Subota, 06 Prosinac 2014 11:08

Koban zavoj u Gradištu za tri automobila

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

JEDNA OSOBA TEŽE A JEDNA LAKŠE OZLIJEĐENA  -

GRADIŠTE – Jutros rano 06. prosinca oko 7,20 sati na već od prije poznatom opasnom zavoju u Gradištu došlo je do čak trostrukog sudara. Mokar kolnik, stalna kiša i zavoj bili su kobni za WV Pasat, požeških registarskih oznaka, Hyundai Accent požeških registarskih oznaka i Renault Laguna, osječkih registarskih oznaka, sa ukupno devet putnika. U sudaru je teže ozlijeđena vozačica Hyunda, a putnik iz Pasata je lakše ozlijeđen. Svi ozlijeđeni su prevezeni u požešku bolnicu vozilima Hitne medicinske pomoći. Uviđaj na cesti je trajao više od dva sata te je to vrijeme cesta D-51 bila zatvorena za promet.

Uzrok nesreće, kako neslužbeno saznajemo je mokar kolnik i neprilagođena brzina uvjetima na kolniku, koja je dovela do zanošenja WV Pasata i prelaska na suprotni kolnički trak kojim su se kretali Hyundai i Renault. Izvješće detaljnije po završetku policijskog očevida.

Dopunjeno 07.12.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je 18-godišnji vozač „VW Passata“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu prometnu traku te udario u osobni automobil marke „Hyundai Accent“, također požeških registarskih oznaka, kojim se iz suprotnog smjera kretala 56-godišnjakinja i koja je tom prilikom lakše ozlijeđena. Nakon toga u „Hyundai Accent“ udario je osobni automobil „Renault Laguna“, osječkih registarskih oznaka, koji se kretao iza njega, jer 24-godišnji vozač „Renaulta“ nije držao potreban razmak te protiv njega slijedi prekršajna prijava. 18-godišnji putnik iz „VW“ vozila teško je ozlijeđen zbog čega protiv 18-godišnjeg počinitelja ove prometne nesreće slijedi kaznena prijava, ali i prekršajna, jer je u svojstvu mladog vozača upravljao vozilom veće snage od dopuštene.