Četvrtak, 23 Listopad 2014 10:37

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prilikom oranja našao minu iz domovinskog rata

 U srijedu, 22. listopada, u Lipiku, u Jadranskoj ulici, 50-godišnjak je prilikom oranja njive pronašao jednu tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona će naknadno biti uništena.
Dragovoljne predaje neeksplodiranih eksplozivnih sredstava

Anonimna osoba predala dvije ručne bombe

U srijedu, 22. listopada, na području grada Požege, građanin koji je želio ostati anoniman, predao je policijskim službenicima jednu ručnu bombu te dvije ručne bombe M-75.

U pakracu anonimne osobe predale manji arsenal oružja

U srijedu 22. listopada, u Pakracu, dva građanina koja su zatražila da ostanu anonimna su predali policijskom službeniku automatsku pušku, zračnu pušku, ručni bacač raketa, dvije kumulativne mine te veću količinu streljiva. Eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona će naknadno biti uništena.

 Policija i nadalje poziva građane da im se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućuju građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Nakon studentskog partija potukli se ispred kafića

 U četvrtak, 23. listopada, oko 4.50 sati, u Požegi, u Ulici Sv. Florijana, ispred ugostiteljskog objekta, 20-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,77 promila bez ikakvog povoda vikao i verbalno vrijeđao 22-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.