Ponedjeljak, 20 Listopad 2014 12:19

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provaljeno u obiteljsku kuću

 U vremenskom razdoblju od 10. do 16. listopada, u Brestovcu, u Ulici Stari Brestovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjaka u kojoj nitko ne živi i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

 Anonimna osoba predala strojnicu i streljivo

U petak, 17. listopada, u Pleternici, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je policijskim službenicima predala jednu strojnicu s pripadajućim spremnikom i streljivom.
Istoga dana, u Lipiku i Požegi, predana je veća količina raznog streljiva. Eksplozivna sredstva su izuzeta i ona će naknadno biti uništena.

 Naletio na traktor s nepropisnim teretom

U petak, 17. listopada, oko 18.20 sati, između mjesta Jakšić i Ovčare, 33-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka je prednjim dijelom vozila udario u zadnji lijevi dio prikolice neregistriranog i neosiguranog ttraktora marke „IMT“, kojim je upravljao 51-godišnjak. U prometnoj nesreći 51-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Nepropisno obilazio automobil koji je nepropisno skretao

U nedjelju, 19. listopada, oko 16.55 sati, u Poljani, u Ulici Ljudevita Gaja, 24-godišnji vozač motocikla marke „Kawasaki“, kutinskih registarskih oznaka je uslijed nepropisnog obilaženja udario u osobni automobil marke „Volkswagen“, kutinskih registarskih oznaka kojim je 24-godišnjak nepropisno skretao ulijevo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 19-godišnja putnica na motociklu, a protiv oba vozača slijedi prekršajni nalog.

Tri bijega s mjesta prometne nesreće

 Preko vikenda dogodila su se tri bijega s mjesta prometnih nesreća i to u petak u vremenu od 6.30 do 10 sati u Požegi u Dalmatinskoj ulici, u vremenu od 19.20 do 19.40 sati u Ulici Milke Trnine, te u nedjelju 19. listopada, u Kutjevu oko 8.20 sati u Ulici Republike Hrvatske. Zabilježene su i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u subotu u Požegi, u Osječkoj ulici (između osobnog automobila i autobusa) te u mjestu Milanlug (nalet teretnog automobila na psa).

 Tijekom vikenda tri narušavanja javnog reda i mira

U subotu, 18. listopada, u mjestu Japaga, u Psunjskoj ulici, poradi ranijih nesuglasica, verbalno su se i tjelesno sukobila dva muškarca starosti 43 i 59 godina zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

 U nedjelju, 19. listopada, oko 0.25 sati, u Požegi, u Ulici Kamenita vrata, u ugostiteljskom objektu, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,73 promila i 21-godišnjaka koji je bio pod utjecajem alkohola u iznosu od 1 promila su se verbalno i tjelesno sukobili. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 18-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije a protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 19. listopada, oko 17.45 sati, u Požegi, u Ulici Milke Trnine, na igralištu sportsko rekreacijskog centra, verbalno su se i tjelesno sukobili 16-godišnjak i 20-godišnjak zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

 Požar u Lipiku podmetnut

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u svezi požara koji se dogodio 13. listopada, Lipiku, u Ulici Ante Starčevića, utvrđeno je da je nepoznati počinitelj zapalio daske s vanjske strane drvene garaže u vlasništvu 48-godišnjaka te je došlo do požara uslijed čega se aktiviralo streljivo nepoznatog vlasnika, a koje se nalazilo u prostoru garaže. Protiv nepoznatih počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetnišvu poradi počinjenih kaznenih djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih sredstava“ te „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima.

Pretragom stana kod mlađeg para pronađena marihuana

 U subotu, 18. listopada, na području grada Pakraca, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Daruvaru pretražili stan kojeg koriste 22-godišnjak i 26-godišnjakinja prilikom čega su pronašli manju količinu droge cannabis marihuane, pribor za konzumiranje droge i opremu za proizvodnju droge cannabis marihuane. Protiv njih slijeid optužni prijedlog.