Srijeda, 15 Listopad 2014 12:09

Provalili u 22 obiteljske kuće

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KONFERENCIJA ZA NOVINARE U POLICIJSKOJ UPRAVI -

POŽEGA - U prostorijama PU požeško-slavonske održana je konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave Ivana Radić prezentirala sigurnosne pokazatelje na području PU požeško-slavonske za prvih devet mjeseci 2014. godine.

 - Zabilježeno je 450 kaznenih djela po službenoj dužnosti, što je za 20 djela manje nego prošle godine u istom razdoblju. U odnosu na 2013. godinu smanjen je i gospodarski kriminalitet gdje je zabilježeno 24 kaznena djela 20 manje nego prošle godine u istom razdoblju. Tijekom proteklih devet mjeseci zabilježeno je 360 prometnih nesreća, što je za 25 nesreća manje nego prošle godine u istom razdoblju, a u navedim nesrećama stradale su 164 osobe, četiri osobe poginule, 32 teško ozlijeđene, a 128 osoba lakše tjelesno ozlijeđene - rekla je Ivana Radić i dodala da je u nadzoru prometa u prvih devet mjeseci zabilježeno 8.712 prometnih prekršaja što je za 156 prometnih prekršaja više nego prošle godine.

 Glasnogovornica je prezentirala i dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, 61-godišnjakinjom i 48-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela teških krađa provaljivanjem. Naime, sumnjiči ih se da su tijekom 2014. godine na području gradova Pakraca i Lipika te okolnih mjesta provalili u dvadeset i dvije obiteljske kuće i gospodarske prostorije u kojima nitko ne živi i tom prilikom otuđili razne predmete poput električnih uređaja, slavina za vodu (od mesinga), bojler i dr. Dio predmeta je pronađen i biti će vraćen vlasnicima, a dio je preprodan. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće kao nadopune kaznenih prijava.