Četvrtak, 09 Listopad 2014 15:22

Predala pravi arsenal oružja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

"MANJE ORUŽJA - MANJE TRAGEDIJA"  -

 POŽEGA - Osoba koja je tražila da ostane anonimna u utorak je policijskim službenicima predala tri ručne bombe, tri kilograma TNT eksploziva, protupješačku minu, detonar i veću količinu streljiva. Eksplozivne predmete policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je pohranio u posebno skladište do uništenja.

 Na području naše županije policijskim službenicima dragovoljno je predano tijekom prvih devet mjeseci 12 komada automatskog oružja, 53 ručne bombe, 8 mina i 41 komad drugih rasprskavajućih predmeta. Predano je i 13 komada repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja, sedam pištolja i revolvera te 7.569 komad streljiva i oko kilogram eksploziva.

 - Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja - rekla je glasnogovornica PU Požeško-slavonske Ivana Radić.