Ponedjeljak, 14 Srpanj 2014 13:16

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Tri ugrožavanja javnog prometa

U nedjelju, 13. srpnja, oko 2.15 sati, u Požegi, u Županijskoj ulici, od policijski službenici su zatekli je 29-godišnjeg vozača koji je zabranjenim smjerom upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,54 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 4 sata, u Požegi, u Ulici Pape Ivana Pavla, prilikom kontrole prometa zatečen je 22-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u iznosu od 0,65 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Nešto kasnije, oko 5.10 sati,u Pakracu, u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca, u prometu je zatečena 35-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,52 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja ona je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Maloljetne osobe u gradu iza ponoći bez pratnje roditelja ili punoljetnih osoba

U nedjelju, 13. srpnja 2014. godine, oko 0.25 sati, u Požegi, u Ulici Dragutina Lermana, policijski službenici su zatekli 15-godišnjaka bez pratnje roditelja ili druge osobe u koju roditelji imaju povjerenja.

Istoga dana, nešto kasnije oko 2.40 sati, u Pakracu, U Ulici Matije Gupca, policijski službenici su zatekli 15-godišnjaka bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja.

 Oni su službenim vozilom, bez policijskih obilježja, uz pratnju policijskih službenika u civilnom odijelu dovezeni u policiju i tamo je po njih došao jedan od roditelja a slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb.

Naime, još jednom podsjećamo da sukladno čl. 95 Obiteljskog zakona djeca mlađa od 16 godina nakon 23 sata izvan doma mogu biti isključivo u pratnji roditelja ili druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenja.