Srijeda, 04 Lipanj 2014 11:42

Zbog nepravilnog rukovanja došlo do požara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U utorak, 3. lipnja 2014. godine, oko 10.30 sati, u mjestu Kantrovci, u obiteljskoj kući 62-godišnjakinje, zbog nepravilnog rukovanja uslijed postavljanja plinske boce na plinsko trošilo došlo je do požara. Prilikom iskakanja iz kuće u kojoj je izbio požar 62-godišnja vlasnica se teško tjelesno ozlijedila.

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

U utorak, 3. lipnja 2014. godine, na području općine Kaptol, policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću, druge prostorije i osobni automobil koje koristi 50-godišnjak prilikom čega je pronađen jedan pištolj s pripadajućim streljivom koje je nepovlasno posjedovao zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

U utorak, 3. lipnja 2014. godine, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da bude anonimna je predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu jednu ručnu bombu M-75 i 15 komada streljiva koji su pohranjeni u prostorije PU do
uništenja.

Podsjećamo da još uvijek traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva.
Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih obilježja i preuzeti oružje.