Subota, 03 Svibanj 2014 10:58

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Napravio niz prometnih prekršaja i bježao

U petak, 2. svibnja 2014. godine, oko 12.15 sati, u Prekopakri, na raskrižju ulica Dr. Ante Starčevića i Vinka Rehaka, 34-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,11 g/kg je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sletio na travnatu površinu i udario u drveni putokaz u vlasništvu Turističke zajednice Grada Pakraca nakon čega je nastavio kretanje te prednjim dijelom vozila udario u zid Češkog doma gdje se i zaustavio. Nakon toga 34-godišnjak je vozilom napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao no ubrzo je pronađen od strane policijskih službenika. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Također se tijekom jučerašnjeg dana dogodio jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske.

Požar na automobilu zbog kvara instalacija

 U petak, 2. svibnja 2014. godine, oko 15 sati, u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva, uslijed kvara na električnim instalacijama u predjelu akumulatora došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 57-godišnjakinje.

Dvije dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava

U petak, 2. svibnja 2014. godine, u prostorije Policijske postaje Pleternica je pristupio 42-godišnji građanin koji je dragovoljno predao dvije bombe ručne izrade a istoga dana osoba koja je željela ostati anonimna je javila da je kod bivše streljane kod mjesta Ašikovci ostavila tri tromblonske mine M60 te jednu kumulativnu minu. Eksplozivna sredstva je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije Policijske uprave.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže akciji „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljno predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih obilježja i preuzeti oružje.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem telefonske linije 0800 88 92.