Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 11:22

„Posudio“ vozilo da ne ide pješke zbog kiše

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 U nedjelju, 20. travnja 2014. godine oko 2.40 sati u Požegi u Luka ulici nepoznati počinitelj otuđio je osobni automobil marke „VW Golf“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 45-godišnjaka koji je bio parkiran na kolnom ulazu s ključevima u kontakt bravici i otključan.
Nakon zaprimljene dojave policijski službenici su vrlo brzo u Požegi u Cerničkoj ulici uočili traženi automobil i nakon što su ga pokušali zaustaviti, nepoznati vozač vozilom je pobjegao u Ulicu Eugena Podupskog  na parkiralište veterinarske stanice gdje je ostavio vozilo, a bijeg nastavio pješice pokušavajući se sakriti skokom u obližnje grmlje.
Policijski službenici su ga sustigli i kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj 18-godišnjak s područja Pleternice koji je vozilo „posudio“ u namjeri da se preveze na prijateljev rođendan jer je padala kiša. Prema 18-godišnjaku slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu za kazneno djelo  „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“ iz čl.234. st.2. Kaznenog zakona.

Pokušali prevariti policiju o vozaču i vremenu prometne nezgode

 Dana 29. ožujka 2014. godine oko 10.40 sati u mjestu Jaguplije dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, odnosno slijetanje osobnog automobila marke „VW Golf“ u potok. Kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca koji su se nalazili u osobnom automobilu utvrđeno je da se prilikom očevida prometne nesreće 56-godišnjak predstavio kao vozač osobnog automobila te je sačinjen  zapisnik o očevidu i zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola na njegovo ime, iako je u trenutku prometne nesreće vozilom upravljao 35-godišnjak. Isto tako utvrđeno je da se prometna nesreća zapravo dogodila oko 1.20 sati. Protiv 56-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 281. st.1. Kaznenog zakona „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“, a protiv 35-godišnjaka slijedi prekršajna prijava zbog neprilagođene brzine i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.