Srijeda, 19 Veljača 2014 12:03

Streljivo pronađeno u košu uz nogostup

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Unatoč čestim pozivima građanima da dragovoljno predaju oružje i streljivo i dalje ima neodgovornih pojedinaca koji eksplozivna sredstva, oružje i streljivo odbacuju u okoliš i koje potom predstavlja izrazitu opasnost za građane te do njih lako mogu doći i djeca.
Takav događaj zabilježili smo i u utorak, 18. veljače 2014. godine u Požegi u Orljavskoj ulici. Naime, prema dojavi 24-godišnjaka u košu za smeće postavljenom uz nogostup, kojim svakodnevno prolazi veliki broj djece na putu do obližnje škole, policijski službenici izuzeli su nekoliko komada streljiva koje slika koš1će naknadno biti uništeno.
I ovom prilikom želimo podsjetiti građane da akcija „Manje oružja - manje tragedija“ i dalje traje.
Pozivamo sve građane ukoliko žele predati oružje ili eksplozivna sredstva da to mogu učiniti bez ikakvih pratećih zakonskih sankcija. Potrebno je samo obratiti se u najbližu Policijsku postaju, ili Policijsku upravu, a mogu i kontaktirati policiju na broj telefona 192. Građanima se prvenstveno jamči anonimnost, odnosno na njihovu kućnu adresu doći će stručno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih oznaka, te će preuzeti oružje i eksplozivne tvari. Također molimo građane da oružje i eksplozivne predmete ne donose sami, kako bi se izbjeglo moguće stradavanje i tragični ishodi.