Nedjelja, 19 Siječanj 2014 21:21

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Krađa

U subotu, 18. siječnja 2014. godine tijekom noći i prijepodneva u mjestu Nova Ljeskovica nepoznati počinitelj (ili više njih) pokušao je otuđiti telekomunikacijski kabel na drvenim stupovima uz željezničku prugu. On je pomoću motorne pile prepilio dva drvena stupa nakon čega je pokušao presjeći kabel, ali nije uspio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

U subotu, 18. siječnja 2014. godine tijekom noći u Velikoj na Trgu bana Josipa Jelačića sa parkirališta pokraj ugostiteljskog objekta nepoznati počinitelj (ili više njih) iskoristio je nepažnju 34-godišnjeg vlasnika osobnog automobila marke „Ford fiesta“, požeških registarskih oznaka, te sjeo u otključani automobil u kojemu su se nalazili ključevi i odvezao se. Automobil je pronađen u Velikoj u Ulici Nikole Tesle, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoje osnove sumnje da je počinitelj 24-godišnjak s područja Velike.

Ugrožavanje javnog prometa

U subotu, 18. siječnja 2014. godine oko 23.57 sati u Požegi u Osječkoj ulici policijski službenici zatekli su 50-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom marke "Opel corsa", požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola (1,44 g/kg) i to prije stjecanja prava na upravljanje. 50-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Isti dan oko 10.40 sati u Kutjevu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila.

Zlouporaba opojne droge

U nedjelju, 19. siječnja 2014. godine oko 1.20 sati u Požegi u Sokolovoj ulici policijski službenici su kod 17-godišnjaka pronašli manju količinu opojne droge cannabis marihuane, zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika

U nedjelju, 19. siječnja 2014. godine oko 5.20 sati u Požegi u Ulici Dragutina Lermana 21-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,87 g/kg) prilikom obavljanja razgovora o gubitku jakne i stvari raznim pogrdnim riječima vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja, te protiv njega slijedi optužni prijedlog.