Četvrtak, 16 Siječanj 2014 09:13

Upozorenje vozačima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Tijekom idućeg vikenda, od 17. do 22. siječnja 2014. godine slijede proslave Vincelova povodom blagdana Sv. Vinka, te će se kao i svake godine na nekoliko lokacija organizirati blagoslov vinograda, natjecanje u rezidbi vinove loze, kušanje i ocjenjivanje vina, različiti glazbeni događaji i slične aktivnosti. Također se očekuje veliki broj posjetitelja iz raznih krajeva „Lijepe naše“ koji će u ovih nekoliko dana posjećivati manifestacije i boraviti na području naše županije.
Proslave povezane s konzumacijom alkoholnih pića uz očekivano povećan cestovni promet i nepovoljne meteorološke uvjete znatno povećavaju rizik na prometnicama, stoga upozoravamo vozače da prilagode brzinu stanju i uvjetima na kolniku, te da ukoliko konzumiraju alkoholna pića ne sjedaju za upravljač osobnog automobila. U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica policijski službenici će pojačano nadzirati promet i usmjerit će svoje aktivnosti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Podsjećamo da je dozvoljena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji do 0,5 g/kg (osim mladih i profesionalnih vozača) te da će policijski službenici prema onim vozačima koji grubo krše prometne propise, upravljajući uz nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, postupiti sukladno propisima, odnosno procesuirati utvrđene prekršaje.