Nedjelja, 12 Siječanj 2014 13:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Nesretni slučaj

U subotu, 11. siječnja 2014. godine, oko 12.30 sati, iznad mjesta Velika, u šumi na predjelu zvanom „Toplička glava“, 27-godišnjak i 55-godišnjak su pomoću traktora „Massey Ferguson“, požeških registarskih oznaka (koji nema kabinu) izvlačili drva iz šume te je u jednom trenutku došlo do prevrtanja traktora na kojem se nalazio 55-godišnjak prilikom čega je traktor pao na njega. Od zadobivenih ozljeda 55-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U subotu, 11. siječnja 2014. godine, oko 21 sat, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, 31-godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je bez ikakvog povoda vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Budući da je bio pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) 31-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dva ugrožavanja javnog prometa

U nedjelju, 12. siječnja 2014. godine, pola sata iza ponoći, u mjestu Japaga, u Ulici Hrvatskih branitelja, od strane policijskih službenika u prometu je zatečen 53-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, pokusnih registarskih pločica, pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.
U nedjelju, 12. siječnja 2014. godine, oko 2.40 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, prilikom nadzora prometa zatečen je 40-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, slavonskobrodskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,95 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

U subotu, 11. siječnja 2014. godine, oko 22.05 sati, između mjesta Donji Emovci i Emovački Lug, 41-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila stanju i uvjetima na cesti te je uslijed neprilagođene brzine i nepropisnog pretjecanja udario u zadnji dio bicikla kojim je bez reflektirajućeg prsluka i bez svjetala upravljao 50-godišnjak. U prometnoj nesreći 50-godišnjak je teško tjelesno ozlijeđen. Protiv 41-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava a protiv 50-godišnjaka obavezni prekršajni nalog.
Također su se tijekom jučerašnjeg dana dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici, u Kaptolu u Ulici Vinogradskoj te u Požegi u Osječkoj ulici.