Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 18:14

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

U subotu, 4. siječnja 2014. godine, oko 20 sati, u Kutjevu, u Ulici Stjepana Radića, 57-godišnji vozač osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,27 g/kg obilazio je nepropisno parkirani osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirala 34-godišnjakinja. 57-godišnjak se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je došlo do udara prednjom desnom stranom osobnog automobila „Volkswagen“ u prednju stranu osobnog automobila „Opel“. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 57-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije a protiv oboje vozača slijedi obavezni prekršajni nalog. 

Također se jučer oko 9.15 sati, u Požegi, u Ulici Pavla Radića dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila.

Omalovažavao policijske službenike

U nedjelju, 5.siječnja 2014. godine, oko 19.25 sati, u mjestu Bektež, u ugostiteljskom objektu, 60-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje) vrijeđao vlasnika i goste lokala te prijetio 33-godišnjaku. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 60-godišnjak je doveden u prostorije policije gdje je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Narušavanje javnog reda i mira

U ponedjeljak, 6. siječnja 2014. godine, 20 minuta iza ponoći, u Pakracu, na raskrižju Ulica Andrije Hebranga i Matice Hrvatske, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola vikao i galamio te lupao po ormariću od plina i prometnom znaku čime je remetio noćni mir građana. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.