Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Siječanj 2014 17:41

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U srijedu, 1. siječnja 2014. godine u vremenu od 6 do 7 sati u Požegi u Matice Hrvatske ulici nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom marke "VW golf", nepoznatih registarskih oznaka, krećući se raskrižjem s kružnim tokom prometa i tom prilikom nije brzinu kretanja prilagodio osobinama ceste te je po izlasku iz raskrižja sletio s ceste i prednjim dijelom vozila udario u stup prometnog znaka. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ove prometne nesreće koji je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Isti dan dogodila se još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom oko 15 minuta nakon ponoći u mjestu Dervišaga u Ulici Stjepana Radića 30-godišnji vozač „VW golfa“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola (2,04 g/kg) uslijed neprilagođene brzine sletio je vozilom s kolnika. On je smješten u posebne prostorije policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U srijedu, 1. siječnja 2014. godine oko 2.20 sati u Pakracu u ulici Matije Gupca policijski službenici zatekli su 35-godišnjakakako upravlja osobnim automobilom marke "Citroen xsara", daruvarskih registarskih oznaka, kojom prilikom je pretjecao drugo vozila preko pješačkog prijelaza. Nakon što su ga pokušali zaustaviti koristeći svjetleću stop tablicu on nije postupio po znaku policijskih službenika da zaustavi vozilo, već je nastavio s upravljanjem te je naknadno zatečen u Pakracu, u Bolničkoj ulici. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,62 g/kg i budući da je prijetila opasnost da će nastaviti upravljati vozilom i činiti prekršaje smješten je u posebnu prostoriju Policijske postaje do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Krađa

U razdoblju od 21. do 31. prosinca 2013. godine u Požegi u Ulici Jurja Križanića na nasipu rijeke Veličanke nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je šest metalnih poklopaca šahti za odvod. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojega slijedi kaznena prijava.