Petak, 27 Prosinac 2013 11:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Zlouporaba opojne droge

U utorak, 24. prosinca 2013. godine oko 12.50 sati u mjestu Zakorenje policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „VW golf“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak iz Zagreba. Temeljem naloga Županijskog suda pretraženo je vozilo i tom prilikom pronađeno je preko 1 kg opojne droge cannabis marihuane. Pretražena je i obiteljska kuća na području Grada Požege te osobni automobil marke „Opel Astra“ 44-godišnjaka kojega se sumnjiči da je trebao kupiti marihuanu i tom prilikom je pronađena manja količina opojne droge. Obojica su uhićena i protiv njih slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl.190. st.2. Kaznenog zakona „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, a 44-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U četvrtak, 26. prosinca 2013. godine oko 13.15 sati na ŽC-4253 u blizini Požege 50-godišnja vozačica osobnog automobila marke „VW“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika nakon čega se vozilo više puta prevrnulo. 50-godišnjakinja, protiv koje slijedi obavezni prekršajni nalog, lakše je ozlijeđena kao i dvije putnice iz vozila starosti 21 i 22 godine.
Isti dan oko 18.45 sati na županijskoj cesti u blizini mjesta Mihaljevci 21-godišnji vozač osobnog automobila marke „Audi“, švicarskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja udario je u osobni automobil marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, kojim se iz suprotnog smjera kretao 45-godišnjak. Oba vozila su od siline udarca odbačena van kolnika. 21-godišnji počinitelj, protiv kojeg slijedi obavezni prekršajni nalog, teško je tjelesno ozlijeđen, a 45-godišnjak lakše.
Isti dan dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom oko 11.40 sati na cesti između mjesta Bektež i Kutjevo.