Ispiši ovu stranicu
Subota, 21 Prosinac 2013 18:08

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krivotvorenje isprave

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđene su osnove sumnje da je 38-godišnjak s područja općine Kaptol nabavio krivotvorenu svjedodžbu srednje škole te je upotrijebio kao pravu zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

U petak, 20. prosinca 2013. godine oko 6.30 sati u Pakracu u Matije Gupca ulici 50-godišnja vozačica osobnog automobila „VW“, novogradiških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom i prešla na suprotnu strane te udarila u osobni automobil „Škodu“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnjak. Protiv 50-godišnjakinje slijedi prekršajna prijava, a 30-godišnji vozač lakše je ozlijeđen.

Bijeg s mjesta prometne nesreće

Tijekom noći s četvrtka na petak, 19./20. prosinca 2013. godine u Velikoj na Trgu Bana Josipa Jelačića nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je hidrant za vodu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u petak, 20. prosinca i to oko 11.55 sati u Pakracu u Matije Gupca ulici između dva teretna automobila, zatim oko 13.45 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića između tri osobna automobila te oko 17.40 sati na cesti između mjesta Poljana i Međurić slijetanje osobnog automobila s kolnika u putni kanal.

Omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika

U petak, 20. prosinca 2013. godine oko 13 sati u Požegi na raskrižju ulica Stjepana Radića i Franje Cirakija 18-godišnjak nije postupio po znaku policijskog službenika koji je u tom trenutku dao znak da je zabranjen prolaz za pješake preko obilježenog pješačkog prijelaza i koji ga je upozorio da se vrati na nogostup. 18-godišnjak je to odbio i potom vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je upravljao prometnom, zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Dvije provale

Sa srijede na četvrtak 18./19. prosinca 2013. godine, u Požegi, u Osječkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kiosk u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba i otuđio razne cigarete i novac.
U vremenskom razdoblju od 10. do 19. prosinca, u Požegi, u Ulici Pavla Radića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kontejner i otuđio motokultivator.
Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih kaznenih djela protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

 

U četvrtak, 19. prosinca 2013. godine, oko 8.30 sati, u mjestu Zakorenje, 26-godišnji vozač teretnog automobila marke „Fiat“, zagrebačkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubio je nadzor nad vozilom prilikom čega je došlo do slijetanja vozila izvan kolnika i udara u smjerokazni stupić te u betonski propust kolnog ulaza u vlasništvu 48-godišnjaka. Protiv 27-godišnjeg vozača slijedi obvezni prekršajni nalog.